Vest: Episkop Isihije osvetio angio salu u Opštoj bolnici Valjevo

Episkop Isihije osvetio angio salu u Opštoj bolnici Valjevo

Episkop Isihije osvetio angio salu u Opštoj bolnici Valjevo

Volimo istom ljubavlju i vernike i nevernike!

Angio sala više godina je dragocen resurs Opšte bolnice Valjevo u lečenju kardiovaskularnih bolesti, koje su nažalost veoma zastupljene na teritoriji koju pokriva ova ustanova, a i šire. Kako bi se na ovaj ogranak bolnice i sve koji u njemu rade izlila blagodat Božja, Preosvećeni Episkop valjevski G. Isihije danas je osvetio prostorije, uz sasluživanje svog zamenika protonamesnika Filipa Jakovljevića i igumana manastira Merkšinac jeromonaha Serafima (Kovačevića), a uz molitveno učešće direktorke Opšte bolnice dr Branke Antić, lekara i medicinskog osoblja.

Blagodaću Božjom i živimo i postojimo. Bog je taj koji dopušta da se razbolimo. Sa nama je i kad nam je dobro i kada klonemo. Blažen je onaj koji veruje u to, ume i može da se obrati za pomoć. Taj će osećati prisustvo desnice Višnjega i znaće da sve što činimo – činimo u slavu Božju, rekao je Vladika Isihije nakon osvećenja.

 

Neka Bog blagoslovi sve vas i neka bude blagoslovena služba u ovoj izuzetno važnoj prostoriji i da se svi zajedno trudimo za spasenje. Nije važno da li čovek veruje u Boga. Svako ima svoj priziv i slobodu i ne treba da se žalosti ako drugi veruju i izražavaju svoju veru nošenjem krsta i poštovanjem ikona. Naša vera ne treba da nas odvaja od drugih. Naprotiv! Treba da nas približava drugima bili oni vernici ili nevernici. Da poput Gospoda Hrista jednom istom ljubavlju volimo i vernike i nevernike – poručio je Vladika Isihije prilikom osvećenja angio sale i blagosiljanja lekara i medicinskih radnika, koji se u njoj bore za spasavanje života ljudi.

Molitvu za Hipokratove pregaoce Vladika Isihije zaokružio je darivanjem ikone Presvete Bogorodice, koju je u ime zaposlenih primila dr Branka Antić, direktorka Opšte bolnice Valjevo.



Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar