Vest: Ekstra parking - zona u Lazarevcu

Ekstra parking - zona u Lazarevcu

Ekstra parking - zona u Lazarevcu

Gradska opština Lazarevac uskoro će dobiti takozvanu ekstra parking-zonu u centru Lazarevca.

Ukoliko Gradski sekretarijat za saobraćaj aminuje odluku, u novoj ekstrazoni mesto će se naplaćivati po 70 dinara, a vozači će moći da ostave svoje „ljubimce“ do dva sata na skoro 300 mesta. I na novoizgrađenim parking prostorima biće naplaćivana cena kao u novoj zoni, odnosno 70 dinara po satu.

Rekonstruisani parking u ulici Voke Savić, ispod nove Robne kuće, biće svrstan u novu ekstrazonu, navode u JKPK „Lazarevac“ i dodaju: „Takođe i ulicama Karađorđeva, Dimitrija Tucovića, Hilandarska, Dare Ranđić, Svetog Dimitrija i Voke Savića (ispod Suda) parking-mesta prelaze iz prve u novu, ekstrazonu. U Igmanskoj, Janka Katića, Miloja Bogdanovića, Zagorke Dragović i Sime Rovinskog biće uvedena druga zona naplate“.

Kako navode iz ovog preduzeća, na prostorima koji su predloženi za uvođenje u novo područje naplate, popunjenost kapaciteta je svakog dana velika. Ovo je razlog što će na ovom prostoru parkiranje biti ograničeno na dva sata.

Na teritoriji GO Lazarevac parking u prvoj zoni se naplaćuje 45 dinara po satu i vozila se na ovim mestima mogu ostaviti maksimalno tri sata. Druga zona je deset dinara jeftinija i nema vremenskog ograničenja.

„O svim promenama će građani biti blagovremeno informisani preko medija, na sajtu našeg preduzeća, kao i putem društvenih mreža“, rekli su u JKPK „Lazarevac“.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

(Izvor: pravenovine.rs )



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar