Vest: Dr Dević održao istorijsko veče

Dr Dević održao istorijsko veče

Dr Dević održao istorijsko veče

Mnogo je prezentacija i predstavljanja ugostila je Velika sala opštine Lajkovac ali čini da nije odavno bila tako puna kao u četvrtak.  Nezaboravno istorijsko veče u organizaciji Ravnogorskog pokreta Lajkovac održano je povodom predstavljanje knjiga "Srpska priča" i "Bosanska golgota".

Dr Dević održao istorijsko veče-0

Pravo svečano veče krenulo intoniranjem himne koju je izvela muzička pozlata hora KC "Hadži Ruvim" Lajkovac pod dirigentskom palicom mr. Uroša Stepanovića kao i recital čuvara srpske tradicije Dragiše Simića. Moderatori programa bili su profesor istorije Ratko Vukelić i urednik Službenog glasnika Borisav Čeliković. Dr Nemanje Devića predstavio je svoje već kroz više izdanja pbjavljene knjige sa osvrtom na Kačer i kolubarski kraj. 

Dr Dević održao istorijsko veče-1

Knjige koje predstavljaju jednu vrstu prektretnice i prikazivanje nekih istorijskih činjenica koje su do sada retko ili nikako predstavljene javnosti. Veliki broj otvorenih tema i pitanja su pokazatelj da nesavršenost a može se reći i krivo tumačenje dosadašnje istorije nije dalo željene odgovore po logici ispravne.

Posećenost i pažnja koja je posvećena prezentaciji pokazuje nam da su ovakve teme još nedovoljno predstavljene javnosti. Velika posećenost na prezentaciji knjiga Dr Devića nam je pokazala teme koje možemo očekivati i na budućim predavanjima u organizaciji Ravnogorskog pokreta Lajkovca.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar