Vest: Do kraja godine počinju radovi na izgradnji vodovodnog sistema

Do kraja godine počinju radovi na izgradnji vodovodnog sistema

Do kraja godine počinju radovi na izgradnji vodovodnog sistema

Opština Mionica do kraja godine počeće izgradnju vodovodnog sistema Ključka vrela vrednog oko 130 miliona dinara čime će se značajno unaprediti vodsnabdevanje za više od dve hiljade stanovnika u osam sela. Ovaj projekat finansira opština, a  u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama i Ključu biće u velikoj meri poboljšan kvalitet vodosnabdevanja, dok će u Golupcu i Osečenici sistem biti znatno rasterećen sa većim količinama vode.

- U ovoj godini započećemo realizaciju jednog velikog projekta. Narodu smo obećali da ćemo raditi Ključka vrela i evo već od jeseni će početi radovi. Naši građani su imali višedecenijske probleme kada je reč o vodi, neke smo već rešili, a neke ćemo uskoro. Imamo sušne periode i vodu moramo da obezbedimo. Svako domaćinstvo mora imati čistu pijaću voda. To nema alternativu. Do sledećeg leta vodovodod će biti pušten u rad i građani neće imati probleme kao što je bilo prethodnih godina, pa i decenija– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković i dodao da se u Đurđevcu, Ključu i Rajkoviću nalaze i osnovne škole koje pohađa oko 80 đaka koji moraju imati najbolje uslove.

Kapacitet izvorišta je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.

- Opština je u prethodnom periodu investirala u glavne cevovode i povećanje kapaciteta izvorišta. Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije izdvojili smo blizu 20 miliona dinara, a u Šušeoci i Đurđevcu je završeno 6 kilometara razvodne mreže. Ove godine započeli smo i projekat vodovoda u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu gde ćemo takođe rešiti probleme, a i u selu Klašnić je urađena razvodna mreža – rekao je Janković.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar