Vest: Direktor EPS-a Milorad Grčić podneo ostavku!

Direktor EPS-a Milorad Grčić podneo ostavku!

Direktor EPS-a Milorad Grčić podneo ostavku!

V.d. direktora EPS Milorad Grčić podneo je ostavku na tu funkciju. Grčić se putem otvorenog pisma obratio premijerki Ani Brnabić i poručio da je "elektroenergetski sistem osuđen na smrtnu kaznu" ako Zorana Mihajlović ostane ministarka.

Prenosimo vam delove pisma koji sad već bivši v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić uputio državnom vrhu:

„Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS-a, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ako gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast“, naveo je Grčić u pismu predsednici Vlade Ani Brnabić.

On je istakao da Mihajlović radeći za svoje „mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor koji je srce naše države“.

Grčić je dodao da kao čovek, koji „nema visoke titule“, nije vaspitan tako da ume na pravi način da se „smeška licemerima iz kruga dvojke“, i da su mu Srbija i „naš narod, naša država, u srcu“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

On je upozorio i zamolio Brnabić da preduzme sve kako bi na čelo Ministarstva rudarstva i energetike nakon izbora došao neko „ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora“.

Zaključio je da je sebe na poslu direktora EPS „dao u potpunosti, jer veruje istinskom patrioti i zaštitniku svog naroda, predsedniku Aleksandru Vučiću“.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić je poslednjih nedelja više puta javno pozvao Grčića da preuzme odgovornost zbog brojnih havarija u EPS-u, zbog čega se u javnosti spekulisalo da će Grčić podneti ostavku, ali se to nedeljama odlagalo.

Za sada nije poznato ko će biti njegov naslednik, ali se pominje da će to biti Miroslav Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor: 24sedam.rsPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar