Vest: Digitalno doba i izazovi

Digitalno doba i izazovi

Digitalno doba i izazovi

Koliko dnevno treba provoditi vremena na internetu i Vrbovanje na internetu teme su o kojima je juče u ljiškoj osnovnoj školi govorila psihološkinja Ana Mirković.

Ovim predavanjem Tim za zaštitu Osnovne škole „Sava Kerković“ iz Ljiga nastavlja sa aktivnostima u oblasti prevencije digitalnog nasilja, a Ljig se našao među 50 gradova Srbije u kojima će se održati predavanja o bezbednosti dece na internetu i prevenciji digitalnog nasilja pod pokroviteljstvom Instituta za digitalne komunikacije i Kompanije A1.

Digitalno doba i izazovi-0

Učenici sedmog razreda, nastavnici i roditelji imali su priliku da podele svoje iskustvo i čuju brojne informacije koje bi trebalo učenike da učine opreznijim, a vaspitače i roditelje da osnaže da prepoznaju kritične situacije i znakove i blagovremeno reaguju.Ana Mirković je trenutno među vodećim stručnjacima u ovoj oblasti, kao osnivač.

Instituta za digitalne komunikacije, konsultant za projekte digitalne transformacije i digitalnog marketinga, autor priručnika za digitalnu pismenost i autorka i voditeljka emisije „Porodična mreža“ na RTS-u.

Digitalno doba i izazovi-1

Današnji susret sa njom i samo predavanje su samo još jedna preporuka svima koji su deo procesa obrazovanja i vaspitanja da prate njene emisije na televiziji i podkaste na internetu, ali i da budu oprezni, kontinurano prisutni u odrastanju svoje dece i upoznati sa sadržajima koje deca prate.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar