Vest: Dani Vodenica na Kolubari i Toplici

Dani Vodenica na Kolubari i Toplici

Dani Vodenica na Kolubari i Toplici

 - Četvrtak 15. jul, 18 sati otvaranje manifestacije izložbom Likovnih radova Biljane Gavrlović, uz muzičku podlogu  mladog harmonikaša Dimitrija Jovanovića.

- Petak 16. jul, 18 sati otvaranje izložbe  regionalnog etno motiva i motiva vodenica sa Kolubare "Istok-zapad Lajkovačkom prugom", sa  radovima autora iz zemlje i inostranstva u Jolića vodenici i na keju Kolubarskog jaza, Mali koncert-splet narodnih izvornih kola i pesama u izvođenju akustičnog benda Nemanje Radivojevića (violina) i  Miloša Milosavljevića (harmonika). Predstavnjanje novih izdanja i publikacija autora koji su u međuvremenu radili na temu vodenica. Obraćanje upravnika Jolića vodenice koja ima 27 poredovnika. 

- Od 17. do 19. jula, grupa  likovnih umetnika slikara, fotografa i snimatelja obićiće i ostale tri vodenice koje aktivno rade na Kolubari i Toplici i jednu valjaricu sukna u selu Markova crkva, kao i Pepenjevačku vodenicu čiji je jaz presušio u potrazi za motivom i kako bi ovekovečili sadašnje stanje, ovih drevnih objekata.

 - U utorak 20. jula u 18. sati u Jolića vodenici biće otvorena izložba samouke slikarke Snežane Jovanović, koja vodi poreklo iz porodice koja je osnovala vodenicu i skup pesnika koji će svoje stihove posvećene vodenicama poslati kao  poruke u boci niz Kolubarske talase.

 - Nedelja 25. jul "Kolubarski kotlić", revija kulinarstva, koju organizuju lajkovački lovci i Turistička organizacija opštine Lajkovac kod lovačke brvnare na Kolubari. koordinator manifestacije biće Milan Radović Malajac, predsednik sekcije Lovačkog društva „Dragan Radović“ iz Lajkovca.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar