Vest: Dan odluke

Dan odluke

Dan odluke

Povodom odluke predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da donese odluku da se u skladu sa Ustavom i zakonom, redovni lokalni izbori u Mionici održe 17. oktobra 2021. godine.

Izbori praznik demokratije na kom građani odlučuju o svojoj budućnosti. 

Predsednik Opštinskog odbora SNS-a i aktuelni predsednik opštine Boban Janković, nosilac liste i kandidat za predsednika opštine i u naredne četiri godine.

- Građani Mionice znaju da moramo zajedno da nastavimo da razvijamo našu varoš! Bolji život svih Mioničana je glavni zadatak opštinskog rukovodstva. Naš ključni imeprativ! Nikada nismo imali bolje odnose sa državnim institucijama. Zahvaljujući dobrom odnosu sa Vladom Srbije samo ove godine investiramo blizu 1,5 milijardi dinara u razvoj svih sela u našoj Mionici - rekao je Janković.

On naglašava da su ovog leta asfaltirani putevi u više od 25 sela i da se asfaltiranje nastavlja i tokom jeseni, kao i da je izvršena modernizacija kompletne niskonaponske i visokonaponske električne mreže. 

- Svi stanovnici Mionice moći će brzo i bezbedno da stignu do svojih kuća i imaće stabilno snabdevanje električnom energijom. Pored toga, gradićemo 10,5 kilometara kanalizacije, dva prečistača otpadnih voda. Investiramo u razvoj kulture i turizma. Rekonstruišemo park u pešačkoj zoni, gradimo novi park pored reke Ribnice i gradimo Kuću Kolubarske bitke, a nastavljamo s investicijama u škole, i podršku porodici i deci kroz doniranje besplatnih udžbenika i druge vidove podrške - kaže Janković. 

Uz razvoj infrastrukture, kulture, obrazovanja i turizma investira se i u ekologiju i nova radna mesta. 

- Nemačka kompanija Auto-kabel koja zapošljava 300 Mioničana je najavila proširenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta za naše sugrađane. A četiri investitora su zainteresovana za otvaranje pogona u našoj novoj industrijskoj zoni. Paralelno s tim, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine očistićemo sve divlje deponije i sprečiti pojavljivanje novih. Rečju, od naše Mionice pravimo poslovnu, turističku i ekološku oazu - rekao je Janković. 

Izađi i iskoristi svoje pravo.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar