Vest: Civilna zaštita i vatrogasna jedinica demonstrirali vežbu spašavanja od požara

Civilna zaštita i vatrogasna jedinica demonstrirali vežbu spašavanja od požara

Civilna zaštita i vatrogasna jedinica demonstrirali vežbu spašavanja od požara

Pripadnici vatrogasne jedinice i civilne zaštite u Mionici održali su vežbu spašavanja od požara u linijskom parku. Vežbi je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je naglasio da službe uvek treba da bude spremne kako bi na pravi način odgovorile na potencijalni problem.

Civilna zaštita i vatrogasna jedinica demonstrirali vežbu spašavanja od požara -0

- Svedoci smo da su nas zadesile i poplave i požari. I zato gledamo da na sve načine preventivno reagujemo. Jedinica civilne zaštite godinama je bila zapostavljena. Odlučili smo da to prmenimo. U saradnji sa Čovekoljubljem obezbedili smo jedinicu najsavremenijom opremom, odećom, alatom. Nastavljamo sa unapređenjem civilne zaštite i u narednom periodu dodatno ćemo se posvetiti smanjenju rizika od katastrofa – rekao je Janković i dodao da je regulisan i jedan deo Ribnice u varoši Mionica.

Civilna zaštita i vatrogasna jedinica demonstrirali vežbu spašavanja od požara -1

Opština Mionica i dobrotvorna fondacija „Čovekoljublje“ uložili su 1,4 miliona dinara u opremanje jedinice civilne zaštite. Nabavljena je najsavremenija, standardizovana i sertifkovana zaštita oprema, obuća, kompletna odeća, alat, rezervoari i oprema za prvu pomoć.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar