Vest: Brzom reakcijom sačuvan mladi život

Brzom reakcijom sačuvan mladi život

Brzom reakcijom sačuvan mladi život

Na bazenima u mioničkom selu Sanković juče se odigrala prava drama, kada je dečak, učenik sedmog razreda, potonuo na dno bazena. Brzom reakcijom spasioca, zatim Ane Božović, koja je medicinski radnik, a bila je gost bazena, kao i ekipe mioničke Hitne pomoći, ali i pojedinih posetilaca, spasen je jedan mladi život, a dečak se oporavlja u valjevskoj bolnici.

Incident se dogodio juče oko 15:30 časova, u vreme kada su bazeni bili puni posetilaca.

"Uočio sam dečaka kako pluta u vodi. Izbrojao sam četiri sekunde, da vidim da li se održava na vodi ili je potonuo. Kada sam video da ne reaguje, odmah sam skočio u bazen i izneo ga jednom rukom iz bazena, dok sam se drugom rukom držao za ivicu bazena. Tada mi je u pomoć pritekla žena koja se zatekla da bazenu, a koja je medicinski radnik i započeli smo reanimaciju dečaka", ispričao je spasilac Miloš Teofilović.

U pomoć su pritekli i posetioci bazena, ali i zaposleni u Sportskom centru "Mionica", koji su brzo reagovali i pozvali Hitnu pomoć, koja je na lice mesta stigla u roku od tri minuta.

Dečak je kolima mioničke Hitne pomoći za veoma kratko vreme prevezen u valjevsku bolnicu. On je u stabilnom stanju, a ostaće do danas na posmatranju, iz preventivnih razloga.

 

 

 

 

Izvor: Patak Online



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar