Vest: Borcu sa Košara opština gradi kuću

Borcu sa Košara opština gradi kuću

Borcu sa Košara opština gradi kuću

Porodica Radovana Lučića, jednog od heroja bitke na Košarama, iz mioničkog sela Bukovac, koja godinama živi u nedovršenom podrumu, bez pravog kupatila i drugih uslova za život, dobiće novu kuću. Radovi na gradnji kuće, koje je u junu najavio predsednik opštine Mionica Boban Janković su već počeli, a obezbeđen je sav građevinski materijal i majstori. Na temljima podruma, u kom Lučić živi sa suprugom Gordanom, osamnaestomesečnim sinom Milomirom, tek rođenim sinom Milošem i osamdesetogodišnjim ocem Milovanom, u narednih dva meseca biće izgrađen nov, savremeno opremljen objekat. Akciju gradnje kuće porodici Lučić pokrenuo je predsednik opštine Mionica Boban Janković, a pored opštine uključeni su lokalni privrednici i Radovanove komšije. Sav građevinski materijal i majstore obezbedila je firma "PCTEL" Ace Lučića iz Mionice.

- Radovan Lučić se hrabro borio za bolji život svih građana Srbije i najmanje što mi danas možemo da uradimo jeste da se potrudimo i uložimo napor da stvorimo prilike i mogućnosti za lakši i ispunjeniji život njega, i njegove supruge i dece. To je naša etička obaveza i moralna dužnost, jer njegova odluka da u ime domovine bude na strašnom mestu gde je smrt bila izvesnija od života, onemogućila ga je da živi normalan život i nesmetano radi i stvara. Zato smo mi tu da mu pomognemo da bude otac svojoj porodici i uvažen član društva za koje se borio - rekao je prilikom obilaska radova Boban Janković predsednik opštine Mionica. 


Lučić je podrum kuće započeo pre odlaska u rat sa NATO paktom 1999. godine i učešća u bici na Košarama. Kao i većina ljudi na selu, Radovan je teško pronalazio posao koji bi bio plaćen toliko da bi od zarađenog novca deo mogao da odvaja za adaptaciju, a potom i proširenje kuće.


- Nije bilo novca, pa je kuća, praktično, takva kakva je bila 1999. godine ostala do danas. Nije baš funkcionalna. Ima dve prostorije, ali ne i pravo kupatilo - skromno kaže Radovan, koji radi u lokalnoj privatnoj firmi.

Četvoročlana porodica živi od Radovanove plate i dedine penzije. 


– Radujem se izgradnji kuće. San mi je da cela porodica, a naročito Milomir i mali Miloš imaju pristojan dom. Kažu da će je završiti za oko dva meseca - kaže Radovan.

Boban Janković kaže da je Mionica zajednički imenilac čestitih, marljivih i dobrih ljudi.

- Kada sam u junu sa saradnicima posetio porodicu Lučić, naišao sam na topao i srdačan prijem. Dogovorili smo se da zajedno, uz podršku opštine, unapredimo njihove uslove života i obezbedimo im novi dom. Oni to zaslužuju. Mionica je zajednička kuća svih nas. Naša obaveza je da brinemo u ljudima koji su bili spremni da svoj život žrtvuju za odbranu države. Odlukom predsednika države Aleksandra Vučića bitka na Košarama, koja je u ranijem periodu bila nepravedno zapostavljena, sada se redovno obeležava, kao herojski podvig koji je zadužio celu Srbiju - rekao je Janković.Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(Opština Mionica)
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar