Vest: Bomba u Lajkovcu, stigao korektor reprezentacije Srbije

Bomba u Lajkovcu, stigao korektor reprezentacije Srbije

Bomba u Lajkovcu, stigao korektor reprezentacije Srbije

Nije tajna da su uprava Železničara iz Lajkovca, igračice, uvek želeli do najviših dometa i tako već sezonama unazad se i prave pobedničke„pazle“. Iskustvo je uvek tu, ali akcenat su ipak i mlade, mahom devojke koje su izborile mesto u reprezentaciji Srbije.

Poslednje i to kakvo pojačanje upravo je iz tabora plavih. Sa klupske pozornice, iz šampionskog Jedinstva iz Stare Pazove  u Železničar iz Lajkovca stigla je 19-godišnja Jovana Zelenović! Čekao se samo paraf 200 centimetara visokog korektora pa da čelnici superligaša, popularne Dizelke, stave tačku za ovu sezonu.

I juče je celina zaokružena. Sa Jovanom, najboljim korektorom na Evropskom prvenstvu (igračice do 22) prošle godine i sa istom titulom na Balkanskom prvenstvu, uz činjenicu da je Zelenovićeva te 2022. debitovala za seniorsku selekciju Srbije u Ligi nacija, ove bila na drugom turniru u Braziliji, nema sumnje da je zadovoljstvo obostrano.

Dakle, ponovo će popularni „Ćira“ do najviših dometa. Uz simbiozu mladosti i iskustva, „juriće“ Želja i na domaćoj i na evropskoj sceni, a dame trenera Branka Kovačevića, Stefana Pakić, Ana Stojanović, Vasja Filipović, Ljubica Milojević, Vanja Ivanović, Ksenija Tomić, Anastasija Božić, Emilija Žakić, Adrijana Kostadinović, Mina Stanojević, Milena Koprivica, Malina Terel od juče i zvanično Jovana Zelenović, ići u pohod na najviše stepenike pobedničkih podijuma, na trofeje.

Ivana Lazarević, Bogdanović, direktor kluba potvrdila je dolazak Jovane Zelenović, a o planovima, ambicijama za Sportski žurnal je istakla:

- Sa Jovanom smo potpisali ugovor na tri godine. Mi smo uvek stremili ka jednom cilju, a to je da od mladih i perspektivnih igračica, pravimo pravu priču na duže staze. I ostali smo dosledni u tome. Trenutno imamo najmlađu reprezentativku u pionirskoj selekciji Adrijanu Kostadinović, Minu Stanojević, Stefanu Pakić u juniorskoj i Kseniju Tomić... Takođe, talentovanu i prošle sezone devojku koja je briljirala do trenutka povrede Vanju Ivanović. Posebno smo ponosni što se iz našeg jata kroz predan rad Aleksandra Uzelac vinula u seniorsku reprezentaciju, uz svu sreću koju joj želimo. Sve je ovo nam daje veliku motivaciju, istovremeno je i dokaz da ovo što radimo i te kako vredi, daje rezultate na svim nivoima. Strpljivi smo i gladni trofeja – ponosno je istakla direktorka Ivana Lazarević-Bogdanović.

Izvor: Zurnal.rs



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar