Vest: Biciklistička trka „Kroz Srbiju“

Biciklistička trka „Kroz Srbiju“

Biciklistička trka „Kroz Srbiju“

Mionica će četvrti put zaredom biti jedan od domaćina Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“, koja se ovog septembra održava po 61. put.

Trka startuje 8. septembra u Požarevcu, dok će u Mionici biti nastavljena 10. septembra. 

-Mionica spremna dočekuje novu biciklističku avanturu i želi još jednom da opravda epitet dobrog domaćina. Biciklisti iz celoga sveta imaće priliku da uživaju vozeći se miončkim drumovima okruženi prelepim predelima i dočekani iskrenim gostoprimstvom Mioničana - rekao je Boban Janković,  predsednik opštine Mionica.

Janković je dodao da se Mionica upisala na svetsku biciklističku mapu dočekujući Međunarodnu biciklističku trku „Kroz Srbiju“, kao i da je  plan je da se ta tradicija nastavi.

-Mionica je grad sporta. Tome svedoče manifestacije poput ove. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, nakon 25 godina, Mionica je dobila modernu sportsku halu. U rekonstrukciju je uloženo 114 miliona dinara. Za teretanu na otvorenom i fudbalski teren izdvojeno je oko  6,5 miliona dinara. Verujem da će sve to uticati na stvaranje novih sportskih šampiona u našoj opštini - naglasio je Janković.

Mioničku varoš od ovog leta krasi i moderni košarkaški teren, za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 2 miliona dinara.

Pored Mionice, gradovi domaćini biciklističe trke su i Požarevac, Čačak i Prijepolje.

Trku „Kroz Srbiju“ organizuje Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, gradova domaćina i sponzora.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(Opština Mionica)







Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar