Vest: Besplatno klizalište tokom celog januara

Besplatno klizalište tokom celog januara

Besplatno klizalište tokom celog januara

Mioničani će za Novu godinu i tokom celog januara imati besplatno klizalište, više od 30 predstava, koncerata, kabarea, radionica, animacija. Klizalište je deo novogodišnjeg programa čiji je najveći deo posvećen deci, koja će moći da uživaju u animiranim filmovima, animacijima na ledu, ali i da pokažu svoje talente u predstavama, koncertima i takmičenjima. Praznični program u Mionici trajaće ukupno 50 dana. Počeo je 10. decembra i trajaće sve do kraja januara kada će biti organizovana Svetosavska akademija. Svi događaji su besplatni, a samo će se za filmske hitove „Južni vetar 2“ i „Nije loše biti čovek“ plaćati ulaznica od 250 dinara. 

-Verujem da će novogodišnji program ponajviše obradovati naše najmlađe. I ove godine,  klizalište za sve građane biće besplatno. Želimo da svi uživaju u novogodišnjim i božićnim praznicima. Godina koju ispraćamo, za nas, je bila veoma radna. Započeli smo kapitalne projekte, izgradili linijski park, trotoare. Uz podršku Vlade Srbije od 1,2 milijarde dinara, započeli smo gradnju kanalizacije u 19 naselja, a očekuje nas početak gradnje dva prečistača otpadnih voda. Uveren sam da će nam sledeća godina biti još bolja, jer nas očekuje ralizacija mnogih projekata koji će unaprediti kvalitet života svakog našeg stanovnika. To je najlepša novogodišnja čestitka za sve nas -rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Ove godine, žurku na ledu će upotpunti i „Disco ice” muzički program za decu i mlade. Novost je da će u Kulturnom centru biti organizovana izložba „40 godina detinjstva“. Fotografije koje će biti izložene na zidovima galerije i projektovane u digitalnom formatu na video bimu predstavljaju retrospektivu 40 godina rada predškolske ustanove „Neven“. 

Odrasle očekuju plesno veče, filmovi ali i kabare „Da, to su bili dani“ koji izvode prvaci drame Narodnog pozorišta Nebojša Dugalić i Boris Pingović i muzičarka Nina Ćosić, člana Simfonijskog orkestra RTS-a. 

U Kulturnom centru Mionica kažu da je program namenjen celoj porodici. 

- Sadržaj je namenjen svim generacijama i predstavlja sinergiju kulture, umetnosti, zabave, međusobnog uvažavanja i poštovanja. Program ima i humanitarni karakter, prikupljaće se donacije za lečenje sugrađanke Tanje Đokić, koja boluje od Daunovog sindorma - ističu u KC "Mionica". Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar