Vest: Besplatni ultrazvučni pregledi za žene

Besplatni ultrazvučni pregledi za žene

Besplatni ultrazvučni pregledi za žene

Udruženje "Žena za ženu" u sklopu oktobarskog karavana kroz Srbiju, realizovaće u četvrtak i petak (13. i 14. oktobra) na Trgu u Ljigu besplatne ultrazvučne preglede dojki. 

U objavi udruženja stoji da se prijave za pregled mogu izvršiti od 11:30 do 12:00 časova na lokaciji gde je karavan smešten. 

Nataša Đorđević iz Ljiga među prvima je podelila na društvenim mrežama ovu vest i praktično se uključila u kampanju: "Ovo je retka prilika da vam neko praktično dođe u kuću i ponudi besplatnu zdravstvenu kontrolu. Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke koji je jedan od najzastupljenijih među bolestima kod žena, podseća Nataša Đorđević. Pozivam sve dame iz Ljiga i naše opštine da u četvrtak ili petak dođu do trga i urade veoma korisnu stvar za svoje zdravlje." 

Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzroka prevremene smrti kod žena u Republici Srbiji. Stope obolevanja i umiranja od raka dojke su u neprekidnom porastu već nekoliko decenija. Kod više od polovine žena rak dojke se otkriva u odmakloj fazi. 

Pored fizičke aktivnosti, prevencija spada u jedan od najznačajnijih faktora kada je očuvanje zdravlja u pitanju, a otkrivanje raka dojke u ranoj fazi omogućava adekvatan medicinski tretman, što u najvećem broju slučajeva doprinosi potpunom izlečenju. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar