Vest: Apel za pomoć Dimitriju iz Baroševca

Apel za pomoć Dimitriju iz Baroševca

Apel za pomoć Dimitriju iz Baroševca

Dimitriju su po rođenju ustanovljene paraplegia ( G82.0 Paqraplegia flaccida) kao i spina bifida (Spina bifida occulta).

Sa 10 meseci je učinjeno operativno lečenje PEV-a usled artrogripoze (Q74.3 Arthrogryposis multiplex congenita) od kada se redovno prati od strane ortopeda. Na osnovu kliničkog nalaza indikovano je i operativno lečenje kontrakture desnog kolena a postoperativni tok protekao je uredno. Sa 3 godine hirurški je lečena luksacija levog kuka.

Na klinici u inostranstvu obavljeno je rekonstruktivno lečenje metodom Ilizarova koja uključuje plastiku kvadricepsa.

Deformitet oba stopala je delimično ispravljen ali eliminisanje fleksione kontrakture desnog kuka i kolena nije uspelo nakon čega je došlo do recidiva. Lečenje i rehabilitacija nisu dali pozitivan efekat.

Kako bi Dimitrije uspeo da poboljša funkciju svojih stopala i samostalno hodao potrebno je izvršiti još jedan operativni zahvat na privatnoj klinici ali s obzirom da troškovi lečenja prevazilaze finansijske mogućnosti porodice, mole se svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama.

Sredstva su potrebna za operativno lečenje i za kontinuirane fizikalne terapije.

Dimitrije je učenik je Osnovne škole "Milorad Labudović Labud" u Baroševcu. Moto klub Čokanlije je organizovala humanitarnu žurku za Dimitrija Marković u Centru za kulturu gde je besplatan nastup imala grupa Britke sablje.

Svaka novčana pomoć vredi mnogo!

Uplate možete izvršiti na:

dinarski račun: 160-6000001811500-71

devizni račun: 160-6000001812552-19

IBAN: RS35160600000181255219

Da Dimitrije prohoda! Budimo humani!

Pomozimo Dimitriju!Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar