Vest: Ambulanta u Jabučju još uvek čeka rekonstrukciju

Ambulanta u Jabučju još uvek čeka rekonstrukciju

Ambulanta u Jabučju još uvek čeka rekonstrukciju

Na 21. sednici opštinskog veća opštine Lajkovca razmotreno je osam tačaka dnevnog reda od kojih je najvažnija tačka bila osposobljavanje ambulante u Jabučju koja ne radi već godinu dana. Krajnji rok za renoviranje ove ambulante je septembar.

Za reč se javila član Veća zadužena za zdravstvo dr Jovanka Gomilanović koja se izjasnila da je aktuelna situacija u Domu zdravlja nedopustiva i pozvala na odgovornost one koji je takvom čine. Da je sličnog stava potvrdio je i predsednik opštine Andrija Živković:

"Situacija što se tiče zdravstvene zaštite je na veoma niskom nivou i da opština nema dobru komunikaciju sa rukovodstvom Doma zdravlja u Lajkovcu. Ja mogu samo da se složim da je u pitanju neodgovornost prema građanima opštine Lajkovac. Mi smo danas doneli odluku da ćemo Domu zdravlja uputiti zahtev da prvim narednim rebalanskom budžeta koji će biti u septembru opredele novac za renoviranje ambulante u Jabučju."

Živković je istakao da bez obzira što je to stav opštine, njega ipak plaši da rukovodstvo Doma zdravlja ipak neće imati sluha pa će se opština boriti na druge načine da se sporna ambulanta osposobi.

" Najveći štetu trpe stanovnici Jabučja i nikome ne ide u prilog da ta ambulanta ne radi. U strahu smo i od novog talasa Kovida na jesen, tako da je septembar zadnji momenat da se izdvoji novac i da se renovira  ambulanta."

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar