Vest: 3. Valjevski polumaraton

3. Valjevski polumaraton

3. Valjevski polumaraton

U orgazaciji  Sportskog udruženja "Varatonac" u subotu, 28.08.2021. godine, održaće se 3. Valjevski polumaraton.

Manifestacija počinje u 16:30h na Gradskom trgu, a trke startuju u 17h. 

Pored polumaratonske trke od 21km, u okviru manifestacije se održava i trka zadovoljstva od 10,5km, i humanitarna trka od 5km.

Polumaraton 21 km

- Polumaraton je najduža trka u okviru valjevskog polumaratona. Neopisiva energija koju pravi reka ljudi na startu, kao i zanimljivo društvo na stazi čine ovu trku posebnom. Iako brzina nije akcenat, izazov je napraviti dobar rezultat!

Trka zadovoljstva 10 km

- Trka zadovoljstva je naša kraća trka koja je namenjena svima onima koji smatraju da nisu spremni za dužu distancu. Najduže putovanje počinje jednim korakom, a priprema za maraton trkom zadovoljstva.

Humanitarna trka 5 km

- Trka u kojoj su svi učesnici i pobednici! Kupovinom startnog broja učestvujete u opremanju porodilišta Opšte bolnice u Valjevu, putem udruženja “Rodi se na lepom mestu”.

Trka za školarce 500 m

- Trka za školarce namenjena je našim najmlađim takmičarima iz osnovnih škola koji će kroz pozitivnu atmosferu videti lepšu stranu trčanja.

Trasa trke 

- Sve trke počinju i završavaju se na Gradskom trgu, u Karađorđevoj ulici. Trasa delom ide pored zaštićenog prirodnog dobra Klisure reke Gradac gde će trkači moći da uživaju u pogledu na najčistiju reku u Srbiji. Trasa je kružna, dužine 10,5km, što znači da će učesnici koji budu trčali polumaraton trčati dva kruga.




Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar