Vest: 27. festival Autorskog filma (FAF)

27. festival Autorskog filma (FAF)

27. festival Autorskog filma (FAF)

Festival autorskog filma Beograd (FAF) je osnovan 1994. godine sa  ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena, umetnička  filmska ostvarenja. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugačija  su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara – ne teže pukoj  zabavi, već traganju za dubljom, realnijom i kompleksnijom slikom  današnjeg sveta i čoveka. Broj posetilaca festivala raste iz godine u  godinu, što ukazuje na značaj i neophodnost dešavanja ovakve  manifestacije.

Ovaj kultni festival umetničkog filma publici predstavlja raznovrstan  program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih  ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlično poznaje, kao i  zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.

Ponedeljak, 29.11. u 20:00 časova

THE FRENCH DISPATCH

Međunarodni naziv: The French Dispatch

Režija: Wes Anderson

Uloge: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson

Zemlje: US/DE/FR/UK

Jezik: engleski

Trajanje: 108’

Novi film Vesa Andersona je svojevrsno ljubavno pismo novinarima i oda novinarskoj profesiji. U ispostavi američkog magazina u francuskom gradiću, ovaj film oživljava seriju događaja objavljenih u tekstovima poslednjeg broja časopisa.

Utorak, 30.11. u 20:00 časova

KELTI

Međunarodni naziv: Celts

Režija: Milica Tomović

Uloge: Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Katarina Dimić, Anja Đorđević, Olga Odanović, Konstantin Ilin, Milica Grujičić, Slaven Došlo, Nikola Rakočević, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Jelena Đokić, Jovan Belobrković

Zemlje: RS

Jezik: srpski

Trajanje: 106’

Zima 1993. godine. Bil Klinton je izabran za predsednika SAD. Odri Hepburn je umrla. Ratovi koji okončavaju život Jugoslavije nastavljaju se u Bosni i Hrvatskoj. Beograd je pod sankcijama i inflacija preti da postane hiper inflacija. Minja slavi osmi rođendan.

Sreda, 01.12. u 20:00 časova

BENEDETA

Međunarodni naziv: Benedetta

Režija: Paul Verhoeven

Uloge: Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphné Patakia, Lambert Wilson

Zemlje: FR/NL

Jezik: francuski

Trajanje: 126’

U 17. veku u Italiji, kuga razara zemlju. Mlada Benedeta stiže u manastir u Toskani. Manastiru se ubrzo pridružuje mlada siromašna Bartolomea. Beneta se polako upušta u romantičnu vezu sa novom monahinjom.

Četvrtak, 02.12. u 20:00 časova

BAKSUZNI SEKS ILI LUDA PORNOGRAFIJA

Međunarodni naziv: Bad Luck Banging or Loony Porn

Režija: Radu Jude

Uloge: Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Mălai

Zemlje: RO/LU/HR/CZ/RO

Jezik: rumunski

Trajanje: 106’

Reputacija školske učiteljice Emi je ugrožena nakon što je na Internetu procureo snimak njenog seksa. Prisiljena da se sastane sa roditeljima koji traže njeno otpuštanje, Emi odbija da se preda pritisku.

Centar za Kulturu Lazarevac od 29.11. do 02.12.2021. u 20.00 časova!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !














Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar