Vest: Republička planinarska akcija za mlade u Bogovađi

Republička planinarska akcija za mlade u Bogovađi

Republička planinarska akcija za mlade u Bogovađi

Planinarsko-smučarsko društvo "Ćira" iz Lajkovca prema kalendaru akcija PSS organizuje Republičku planinarsku akciju za mlade "KLINCI ĆIRINCI" 11.jun 2022.godine ( subota ).

Ova akcija je rekreativno - obrazovno - humanitarnog karaktera. Ima za cilj da što više dece dođe u Bogovađu, prošeta ovim delom Zapadne Srbije, da nauče nešto o Lajkovcu, manastiru Sv. Georgija u selu Bogovađa, Aninama ( arheološko nalazište ), da pod sloganom "Zajedno za srećnije detinjstvo" se sakupi što više čepova za decu sa posebnim potrebama i da svi ponesu lepe utiske i jednoga dana ponovo se vrate u ove krajeve.

DATUM ODRŽAVANJA: Subota 11.06.2022.godine

LOKACIJA:  Opština Lajkovac, selo Bogovađa

ORGANIZATOR: Planinarsko smučarsko društvo "Ćira" pod pokroviteljstvom Komisija za rad sa mladima Planinarskog saveza Srbije uz pomoć turističke organizacije opštine Lajkovac, kulturnog centra "Hadži Ruvim" Lajkovac, Gradske biblioteke i opštine Lajkovac.

PROGRAM AKTIVNOSTI:

• 09:00 – 09:45 okupljanje i prijava učesnika u osnovnoj školi u Bogovađi.

• 09:45 pozdravni govor i otvaranje akcije.

• 10:00 polazak na pešačenje.

• 14:00 dolazak u školu

• 17:00 dodela zahvalnica klubovima.

• 18:00 zatvaranje akcije.

PLANINARENJE: Pešačenje markiranom stazom po Bogovađi

Opis staze:

• Staza je dužine do 10 km i spada u lake staze. Na stazi nema vode.

OBRAZOVNI DEO PROGRAM: Uz pomoć turističke organizacije Lajkovac i KC "Hadži Ruvim" učesnicima će biti prezentovana istorija manastira Sv.Geogrija i značaj kroz istoriju. Na teritoriji opštine Lajkovac nalazi se i veoma značajan arheološki lokalitet Anine. Takođe kratak osvrt na lik i delo nedavno preminulog poznatog pisca Radovana Belog Marković koji je voleo planinu i planinarenje ( neka njegova najveća dela nastala su na planinama u Srbiji, najčešće na Povlenu) predstviće predstavnik gradske biblioteke Lajkovac i dugogodišnji planinar Daren Milivojević.

HUMANITARNI DEO PROGRAM: "Zajedno za srećnije detinjstvo" prikupljanje čepova (plastični čepovi od raznih boca ) za decu sa posebnim potrebama. Ponesite bar po jedan čep i predajte na obeleženo mesto. Čepovi će se predati organizaciji "Čep za hendikep".

REKREATIVNI DEO PROGRAM: 

• nadvlačenje konopca

• skakanje u vreći

• igre spretnosti

• druženje uz igre plesa

VODIČI NA STAZI: licencirani vodiči Planinarskog saveza Srbije. Sve vreme na stazi će  pratiti i brinuti o svima drugari iz Gorske službe spasavanja Srbije kao i sanitet Doma Zdravlja Lajkovac.

POTREBNA OPREMA: odgovarajuća odeća i obuća prilagođena vremenskim uslovima.

ISHRANA: Hrana iz ranca.

PRIJAVA UČESNIKA :

psdcira@gmail.com , telefonski 063-253-054

Prijavljivanje učesnika je obavezno u pisanoj formi na obrascu 01 KPP PSS

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar