Vest: Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila punkt za vakcinaciju u Junkovcu

Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila punkt za vakcinaciju u Junkovcu

Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila punkt za vakcinaciju u Junkovcu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas vakcinalni punkt u ambulanti u selu Junkovac. Predsednicu Vlade u Junkovcu su dočekali predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski, gradska sekretarka Nataša Stanisavljević i direktor Doma zdravlja u Lazarevcu Jovan Milojević.

Ovom prilikom premijerka Brnabić je pohvalila odlične rezultate vakcinacije na teritoriji Grada Beograda i gradskim opštinama, gde je i najviše učinjeno na direktnom kontaktu zdravstvenih radnika - lekara i samih građana. 

Premijerka je u izjavi okupljenim medijima navela da će danas imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv korona virusa morati da budu pooštrene.

"Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo", rekla je premijerka Brnabić odgovarajući na pitanja novinara da li će biti pooštrovanja mera.

Komentarišući najavu Evropske unije o uvođenju kovid pasoša sa vakcinama koje su odobrene u EU, predsednica Vlade Ana Brnabić je rekla da je to protiv svih osnovnih evropskih vrednosti i da to ne sme da se tretira kao geopolitičko pitanje.

Odgovarajući na pitanja novinara, Brnabićeva je rekla da misli da su i ljudi u Briselu i svim tamošnjim relevantnim zdravstvenim agencijama svesni činjenice da su i kineska i ruska vakcina efikasne i bezbedne.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je i da ne može da potvrdi da će se u Lazarevcu graditi fabrika vakcina, ali da je Lazarevac jedna od pet lokacija koje se trenutno razmatraju.

Premijerka je rekla i da će po povratku predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Bahreina, imati sastanak na kome će se razmotriti sve lokacije i doneti konačna odluka.

U Srbiji je do sada prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo više od 1,2 miliona građana, dok je revakcinisano oko 740.000, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila da sutra stižu dodatne količine Fajzer vakcine, a tokom nedelje i nove zalihe vakcine Sputnjik V.

Premijerka je navela da je do sada oko 21 odsto punoletnog stanovništva naše zemlje vakcinisano makar prvom dozom.

“Zahvalio bih se ovom prilikom predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i Gradu Beogradu na dovoljnim količinama vakcina,koje su obezbedđene za građane Republike Srbije”, kazao je ovom prilikom predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i dodao da se veliki broj građana opštine Lazarevac već odazvao pozivu za vakcinaciju i na taj način se pridružio zajedničkoj borbi protiv kovida 19.

Stević je na vakcinalnom punktu u Junkovcu pozvao sve građane, ne samo opštine Lazarevac  već i cele Srbije da što pre uzmu učešće u vakcinaciji jer na taj način pored toga što štite svoje zdravlje, štite i zdravlje svojih ukućana, prijatelja i komšija i tako pokazuju odgovornost jednih prema drugima. 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u Junkovcu da će u ponedeljak 400.000 građana i građanki Beograda biti vakcinisano i dodao da je na teritoriji grada Beograda do ovog trenutka 27 odsto punoletnih stanovnika vakcinisano, odnosno 15,6 odsto Beograđana je primilo i drugu dozu vakcine.

Na teritoriji grada imamo 50 ovakvih mobilnih punktova, od kojih danas radi 11 i na taj način približili smo građanima mesto vakcinacije, kako bi se vakcinacija obavljala brže, kazao je Vesić i iskoristio i ovu priliku da pozove sve one koji se do sada nisu vakcinisali da to sada i učine.




(Izvor: Opština Lazarevac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar