Vest: Maksimalnim brojem bodova, obezbedio plasman na republičko takmičenje iz mehanike

Maksimalnim brojem bodova, obezbedio plasman na republičko takmičenje iz mehanike

Maksimalnim brojem bodova, obezbedio plasman na republičko takmičenje iz mehanike

Nikola Kojadinović, koceljevački srednjoškolac, osim matematike za koju je izuzetno nadaren, odlično razume i mehaniku. Zato ne čudi što je nedavno na regionalnom takmičenju iz ovog predmeta osvojio maksimalan broj bodova i plasirao se na republičko, koje će biti održano u drugoj polovini maja meseca.

Konkurencija na regionalnom takmičenju je bila veoma ozbiljna i pored njega još tri takmičara su bez greške rešila zadatke.

–Ovo je moje drugo učešće na regionalnom takmičenju iz mehanike. I sada mi je to bilo lakše nego prošle godine. Više sam u toj priči sada, znam i razumem bolje. Spremao sam se i za prošlu godinu, dodatno i za ovu. Prošao sam dosta puta sve što je bilo potrebno za pripremu i stekao sam i određeni nivo samopouzdanja- ocenio je Nikola.

Prema njegovim rečima, pripreme za bilo koje takmičenje nisu limitirane na određeni vremenski period. On to čini u kontinuitetu. To znači, kako kaže, da ne mora svakog dana da radi mnogo, ali je važno da to čini često.

–Na republičkom takmičenju očekujem dosta teže zadatke. Mislim da ću se snaći i vremena ima dovoljno, pa ako budem koncentrisan, ne vidim gde može biti problem- smatra ovaj srednjoškolac koji još uvek nema jasnu viziju koji fakultet će upisati, ali veruje da će se opredeliti za tehničke nauke.        



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar