Vest: Dan grada Valjeva

Dan grada Valjeva

Dan grada Valjeva

 

Dan grada Valjeva se obeležava u ponedeljak, 20. marta. Svečana akademija i dodela nagrada grada Valjeva će se održati u 12 časova u sali Centra za kulturu Valjeva.

Istog dana, u 20 časova, u Centru za kulturu počinje koncert grupe „Van Gog“.

U utorak, 21. marta u 20 časova će u Velikoj sali Centra za kulturu svoj stendaun održati glumac Nebojša Milovanović, sa gostima gitara – Dušan Popović Lipovac, bubanj- Stanislav Stojkanović, frula – Neda Nikolić, tehnika i vokal – Jovana Bjeković.

Preuzimanje besplatnih karata za ove programe je na blagajni Centra za kulturu od subote, 18. marta. Broj karata je ograničen na dve karte po osobi. Radno vreme blagajne: subota, 18. mart od 9 do 11 časova, ponedeljak, 20. mart i utorak, 21. mart od 9 do 11 i od 17 do 20 časova.

Ustanove kulture iz Valjeva organizuju tokom marta programe, posvećene Danu grada. U petak, 17. marta u 18 časova u Narodnom muzeju u Valjevu biće otvorena izložba „Valjevo je 1914-1915 bilo grad -bolnica, a njen glavni upravnik pukovnik dr Milan Pecić“.

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ organizuje sledeće programe:

21. mart u 19 časova – ISTINE ŽIVOTA: SVI RAZGOVORI SA VLADETOM JEROTIĆEM – Predstavljanje knjige Miloša Jevtića, dobitnika Nagrade grada Valjeva za 2022. godinu  (Prostor: Valjevska gimnazija).

22. mart u 19 časova – GRADU NA DAR – „Veče sa Danicom Vukićević, dobitnicom  NIN-ove nagrade“ (Prostor: Valjevska gimnazija).

31. mart u 19 časova – DA SE NE ZABORAVE , Valjevci u ratovima 1912 – 1918 – promocija knjige Milorad Radojčića (Prostor: Valjevska gimnazija).

U Modernoj galeriji u Valjevu, u subotu, 25. marta u 12 časova biće otvorena izložba slika Slavka Krunića „Dvojnost portreta“.

Povodom Svetskog dana pozorišta, u ponedeljak, 27. marta u 20 časova, u Centru za kulturu Valjeva biće odigrana predstava „Antigona u Njujorku“ CZNTK „Abraševića“.

U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u utorak, 28. marta u 18 časova biće otvorena izložba „Dečja umetnost 2023“.

Tradicionalnu izložbu dečjih likovnih radova Studio „Trnavac“ organizuje u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama sa teritorije Valjeva. Biće predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda svih sedam gradskih i osam seoskih škola, selektovanih po izboru nastavnika i profesora Likovne kulture.

Postavka broji 46 dečjih radova, pri čemu će iz svake škole biti izloženo po 3 rada, osim iz OŠ „Nada Purić“ koja će predstaviti i rad jednog učenika iz Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Izložbom „Dečja umetnost 2023“, zvanično otpočinje ovogodišnja izlagačka sezona u Internacionalnom umetničkom studiju.

Tradicionalni koncert u čast Mikija Jevremovića će se održati u sredu, 29. marta u 20 časova u Centru za kulturu.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar